Millainen on hyvä myynti-ilmoitus?

Yksityishenkilöiden tavaroiden myyntikuviot ovat vuosien saatossa muuttuneet täysin ja suurin osa kaupanteosta käydään internetin myyntipalstoilla. Vene tuotteille suosituimpia paikkoja lienee www.nettivene.com ja www.tori.fi.

Mopo-iässä tuli vielä tarkasti syynättyä Keltaista-Pörssiä, sittemmin sanomalehti muodossa olevat ilmoitukset ovat unohtuneet. Netissä olevaan ilmoitukseen on helppo liittää linkkejä, kuvia ja muuta dataa jotka herättävät ostajan mielenkiinnon.

Harrastukseni ja yleisen mielenkiinnon takia tulee seurattua myyntipalstoja lähes päivittäin. Aktiivisella seurannalla pysyy hyvin kärryillä hetken hintatasosta ja saa kuvaa myyntiajoistakin.

Millainen sitten on hyvä ilmoitus?

Nämä ovat omia mietteitä tästä aiheesta, jokainen tekee kauppaa omalla tavallaan.
Vene talvisäilössä.
Hyvällä tuurilla kuvasta selviää mallinkin, kertooko tämä ostajalle mitään joka juuri tiettyä mallia on etsimässä?
Hyvät kuvat ja asiallinen kerronta herättää mielenkiinnon.
Jos veneestä on yksi kuva, joka on otettu talvisäilytyksessä pressujen alla ei se paljoa anna kuvaa laitteen kunnosta. Mielestäni viidellä hyvin suunnatulla kuvalla saa kerrottua jo hyvin paljon veneen kunnosta. Pari kuvaa kyljistä, yksi moottorista, kansirakeinteista yksi ja hytistä yksi, näin saa jo aika laajan kokonaiskuvan millaisella hoidolla laite on ollut.

Harmittavan monessa ilmoituksessa kuvat on vähän "sinnepäin" otettuja, jotka eivät kerro kerro juuri kyseisestä yksilöstä mitään.
Vaihtoehtoinen kuva. 
Tuotteen tietoihin on hyvä laittaa listaus oleellisimmista asioista, jos jotain erikoisempaa niin linkki valmistajan tuote-esittelyyn on plussaa. Kuvat tekevät työnsä ja ostajan tarvitsee lisätiedoista vain katsoa, millainen varustelutaso veneestä löytyy. Huikeat ylistykset ja muut täytelauseet ilmoituksessa on huvittava lisä, mutta onko niistä mitään hyötyä?
Onko tarpeellista kertoa jokavuotisista huolloista, jotka pitäisi olla veneen omistajalle itsestään selvyys?

Toinen asia taas on jättää kertomatta.
Jos myyntikohteessa on jokin vika tai ominaisuus, jonka myyjä jo ilmoitusta tehdessään tietää herättävän keskustelua myyntitilanteessa niin kannattaako sellainen jättää mainitsematta? On reilua, että tällaisista ollaan rehellisiä jo kaupanteon alussa, eikä tarvitse alkaa sitten paikanpäällä 500km ajaneena vääntämään, että solmussa oleva potkuri ja akseli vaan unohtui mainita ilmoituksessa. Jos näistä on asianmukaisesti kerrottu niin homma on ihan ok.

Hinta on tietysti jokaiselle myyjälle se jota mietitään pitkään. Samalla se ratkaisee meneekö vene kaupaksi vai jääkö roikkumaan myyntipalstoille.
Karu tosiasia, että mitä enemmin venettä varustelee sitä enemmin siitä myydessä tulee takkiin. Tällaisia ei kannata edes alkaa laskemaan, tulee vain paha mieli.
Uisteluveneissä varusteita lyötyy joka lähtöön, perus retkiveneilijä ei niistä tarvitse puoliakaan. Uskon, että ostajakunta laajenee yli puolella, kun poistaa veneestä uisteluvarusteet ja laittaa sen sellaisenaan myyntiin. Tämän vuoksi olen itsekkin tehnyt kaikki asennukset niin, että ne saa purettua jälkiä jättämättä.

Kannattaa muistaa myös se, että yksityishenkilöltä ostaminen on aina riski. Minkäänlaista kuluttajasuojaa kaupoissa ei ole. Kaupantekohetkellä on oltava skarppina, takuu päättyy kun perävalot katoaa.
Tästä huolimatta olen useita kauppoja tehnyt yksityishenkilöiden kanssa hyvällä menestyksellä.
Samaa ei voi sanoa autokaupoista, joissa kuluttajaa turvaa kuluttajasuoja. Pahimmat kärhämät on saanut sovitella kuluttajaneuvojan kanssa ja lopputulos ollut lähinnä kompromissi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi.