RAM-Mount

Nerokkaat ideat ovat yksinkertaisia.

Niin myös tässä tapauksessa. Vuosi sitten kameralle jalustaa etsiessäni törmäsin tuotteeseen nimeltään RamMount. Systeemi on simppeli, kantavuuden mukaan ollaan varmistettu erikokoisia kuulapäitä jotka kytketään toisiinsa eräänlaisilla yhteen kiristettävillä välipannoilla (arm). Kuulan koko ilmaistaan kirjaimella A-kuula on pienin B on hieman suurempi jne.
Alustoja ja kiinnitysadaptereita on lukematon määrä. Löytyy imukuppia, kaidekiinnitystä ja lähes jokaisen tarpeisiin sopivia alustalevyjä. Järeimmät kuulat sopivat esimerkiksi karttaplotterin kiinnitykseen, näin näyttöä voi suunnata helposti mihin haluaakaan tarpeen mukaan. Jenkkilän bass-boat laiteasennuksissa rammount taitaa olla yleisin tapa, jolla laite kiinnitetään pieneen pulpettiin. Suurimmat näytöt joita varret kannattelevat ovat 12 tuumaisia.

Valmistajan sivuilta http://www.rammount.com/ löytyy kattava esittely tuotteista. Vain taivas on rajana.
Omassa käytössäni on B-kuula, kamera on pysynyt kaikki maholliset kelit moitteetta kattotelineessä. iPadin jalusta on myös RamMountin valmistama ja kuula kokoa B. Tämän telineen kanssa on ollut pienoisia kestävyysongelmia.
Kuulat yhdistävä varsi on muovia ja sitä ei saa tiukattua niin hyvin, että tabletti kestäisi kovassa kelissä paikoillaan. Yhden varren onnistuin jo murtamaan ylikiristyksellä ja toisessakin varressa on hiusmurtumia. Nyt on ebaysta saapui metallinen 15cm varsi, joten kestävyys ongelmat pitäisi olla selätetty.

Ram-Mountin tuotteita olen ostanut ebaysta käyttäjältä mfauls, takuut ovat toimineet moitteetta ja tuotteet ovat yleensä tulleet 10 arkipäivässä kotiovelle
http://www.ebay.com/sch/mfauls/m.html?_nkw=&_armrs=1&_from=&_ipg=&_trksid=p3686
Näillä varsilla pitäisi saada iPadille pulpetissa mieluisa sijainti.

1 kommentti:

  1. Kaikenlaisia tuote- ja laiteasennuksia sitä onkin. Mielenkiintoinen blogi, kiitokset kun jaksoit jakaa asiasta. Todellakin joidenkin yritysten valikoimassa vain taivas on rajana. Meidänkin täytyisi löytää joku, jolta hoituu laiteasennus. https://www.pipingservice.fi/asennus--ja-hitsauspalvelut/laiteasennukset-ja-terasrakenteet

    VastaaPoista

Kommentoi.