Helpompaa tankkausta

En ole vielä sellaista venettä kohdannut, joka olisi helppo tankata puomipaikalla kanisterista.

Yamarini ja Busteri ovat haasteellisimmasta päästä. Molemmissa täyttöaukko on takatilan kaiteen takana. Luonnollisesti kaikki uistelun lisävarusteet ovat edessä eikä ainankaan helpota projektia millään tavalla. Yleensä ajan tankin melko vajaaksi ja tankkaan reilummin kerralla. 80-100 litran tankkaaminen on oma projektinsa ja mielellään tämän hoitaa mahdollisimman helpolla tavalla. Toki helpoin tapa olisi ajaa mittarille ja laskea tankki täyteen, tämä ei ole vaihtoehto.

Ratilla tankkaaminen ilman sotkemista on käytännössä mahdotonta. Myös eräänlaisia palkeesta pumpattavia lappoja olen testannut, mutta niiden letkut ovat yleensä liian lyhyitä ja imupuolen letku on jäykkä joka hankaloittaa asettelua.

Vuoden ajan käytössäni on ollut Super Lappo, joka on ehdottomasti helpoin löytämäni tapa siistiin tankin täyttämiseen. Laite ei voisi juuri olla yksinkertaisempi.
Takaiskuventtiili.
Noin 1,5m PVC-letku jonka toisessa päässä on holkki mihin on rakennettu yksinkertainen kuulalla toimiva takaisku. Tankkaus aloitetaan heiluttamalla letkua kannussa. Kun letkua painaa nesteen pinnan alapuolelle takaisku laskee polttoaineen letkuun, nostaessa letkua venttiili toimii ja aine jää letkuun. Muutaman edestakaisen liikkeen jälkeen letku täyttyy ja lappo alkaa, sitten vain odotellaan tankin täyttymistä.
Yamarinin takatilassa oleva 72qts kylmälaukku riittää kanisterin pohjan korkeustasoksi ja lappo jaksaa imeä kannun tyhjäksi asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi.