Onkimista ja leikittelyä

Kevät alkaa pikkuhiljaa kääntymään kesäksi. Eilen klo 12 aikoihin vaihtui Suur-Saimaan pintavesi 20 asteiseksi. Tätä pidän enemmin tai vähemmin kesän merkkinä. Helle-aalto vaikeuttaa hieman kalastusta, veneessä on aivan tuskastuttavan kuuma.
Siitepölyä riittää riesaksi asti.
Myöskään kalantulollisesti viimereissut eivät ole olleet mitään hohdokkaita. Muutamia alamittoja on käynyt ottamassa merkin selkäeväänsä, mutta yhtään kunnollista väsytystaistelua ei ole vielä sattunut kohdalle. Muutamia melko jykevän kokoisia haukia on käynyt veneen vieressä kääntymässä. Kyllähän nekin oman vastuksensa antaa siiman päässä.
Tutkaseuranta MARPA käytössä, mukava seurata kavereiden ajolinjoja.
Kun ei ole kalatapahtuma täyttäneet päivää on ollut aikaa väsäillä kaikkea muuta veneessä. Testiin on päässyt uusin hankinta GoPro3.
Luonnollisesti ensimmäinä tällainen hankita pultataan takilakuulaan ja pudotetaan 33ft syvyyteen. Harmi kyllä, kiinnitys kuulaan oli epäonnistunut ja kuva heilui niin paljon, ettei siitä saanut juurikaan selvää.
Muitakin kuvakulmia tuli etsittyä ja ihan mukaviakin sattui löytymään.
Ohessa pieni hätäisesti kasattu video, millaista matskua GoProlla voi veneessä saada. Ääniraita on randomilla valittu Youtubesta peittämään veneen särinää ja kolinaa. Toivottavasti saisin jotakin julkaiskelpostakin aikaiseksi kesän mittaan, tavoitteena olisi talven aikana saada noin 10-15min kooste kalastuskaudesta. Saa nähdä onnistuuko projekti vai jääkö haaveeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi.