18.10. Saimaa

Eipä sitä uistelutreffien 30 tunnin rypispistyksen jälkeen malttanut pitää kuin yhden välipäivän.

Ennen auringon ensisäteitä irtaannuttiin Klasun kansa laiturista ja aloitettiin parin kilometrin siirtymä aloituspaikoille aseina plotteri ja hakuvalo.
Keli oli siedettävä, myötätuulta oli pyyntejä laskiessa 5 - 6 metrin luokkaa.

Ei mennyt montakaan tuntia, kun keli paheni jonkin verran. Etelästä puhalsi paikoitellen aikamoista moukaria meidän vetolinjoille. Kovimmat puuskat mitä mitattiin olivat 14ms, joten ns ottikeli oli tosiasia.

Tuuli toi myös mukanaan pieniä siimasotkuja, mutta niistäkin selvittiin melko vähäisin menetyksin. Tällä kertaa ei tainnut edes sataa metriä poistua pintasiimaa keloilta. :)

Myös kalatapahtumia löytyi päivään, aamupäivästä vapauteltiin ja merkattiin pari 40-50cm lohta. Iltapäivällä tooodella laiska n.60cm /3kg kala kävi veneen vieressä, ajatuksena oli merkata se, mutta sen verran sätki jahtimmekyljellä, ettei viittitty ottaa veneeseen kolhiintumaan.

Iltapäivällä saatiin kovasta keikutuksesta sen verran tarpeeksemme, että ajauduttiin erään saaren taakse pyörimään ympyrää. Positiiviseksi ylläriksi alueelta löytyi myös runsaita lauttoja syöttikalaa. Eikä mennyt kauankaan, kun uloimman pintapyyntikelan räikkä parahti. Melkoisen energinen kala oli kelpuuttanut pyynnin lounaakseen. Veneen taakse kala tuli oikeastaan melko helposti, sitten alkoikin tapahtua. Komeiden hyppyjen jälkeen mentiin 40-50ft suoraan veneen alle ja tietenkin takilavaijereihin. Pienten vastoinkäymisten jälkeen, lopuksi siimasta väsyttäen ja moottorikaivosta haavittaen saatiin kala veneeseen. 61cm / 2900gr järvilohi.

Hankala selittää tapahtumaa, kun siinä tapahtui niin paljon lyhyessä ajassa, onneksi koko hässäkkä tarttui videolle. Tämä haavitus ei mennyt aivan kuin elokuvissa.

Tämän jälkeen vielä pari pyörähdystä paikoilla, takilasta varovainen tärppi oli päivän viimeinen tapahtuma. Tämän jälkeen alettiin kelailemaan raatoja veneeseen.

Vielä 5km paukutus suoraan vastaseen ja auton pakkaus, taas se päivä venyi pimeästä pimeään. Tuttua syystoimintaa siis.

Tapahtumia mahtui päivään varsin mallikkaasti, melkein kokoajan jotakin viritelmää oli päällä. Ja joku vielä väittää että uistelu on passiivista kalastamista!

Perjantaina ja Lauantaina homma jatkuu, toivottavasti saisi kontaktia vauraampaakin kalaan.

Saldoa:
Vesillä 10h
61cm 2900gr
n. 60cm / 3000gr c&r
4 merkattua pikkulohta
20l bensaa

4 kommenttia:

 1. Nää videot reissuista on kyllä hyviä! Näkee tilanteet kokonaan ja samalla vähän miten muut toimii. Tässä videossa varsinkin tää takila tärpin huomaaminen oli hauska :)

  VastaaPoista
 2. Kiva huomata, että matsku kelpaa.

  Eipä noi tapahtumat aina mene kuin elokuvissa, mutta pääasia että miehet kestää laitojen sisäpuolella. :)

  VastaaPoista
 3. Hienot on kyllä sinun sivut! Todella hienoa,että joku kehtaa kirjoitella reissuistaan joka kerta näin tarkasti kuvilla höystettynä. Nuo videot ovat vielä oikein sokerina pohjalla, tosi mukava katella tositilanteita näin kotisohvalta.

  Kireitä siimoja jatkossakin ja jatkahhan päivittelyä samalla tahdilla :) Ehdottomasti yksi mielenkiintoisimmista uistelusivuista tällä hetkellä!

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Kommentoi.