21.10. Saimaa

Pienehkö syysmyrsky pakoitti pitämään parin päivän breikin lohihommissa. Hieman harmitti, mutta toisaalta pitää sitä muutakin tekemistä olla kuin lohen perässä ravaaminen. Ensi viikosta tulee 5 päivän tauko touhuun, listassa maakuntamatkailua.

Aamu sujui normaalisti, aikainen herätys ja pimeässä vene marssikuntoon. Kahdeksan aikaan oli jo pikainen "esiviritys" uinneille tehty.

Olen yksin uistellessa alkanut käyttämään ns. 2 laskun taktiikkaa: Ensimmäisellä laskulla lasken kaikki uinnit pikaisesti säätäen veteen ja käytän tosi lyhyitä vapareita.
Kun kaikki pyynnöt on roiskittu suurinpiirtein veteen aloitan uuden kierroksen, jolloin säädän huolella uinnit ja lasken reilummat vaparit, yleensä 120-150ft.

Aamu oli aika rauhallinen, tuulta oli lännen suunnasta 4-5m/s ja aurinko valaisi ajoittain pilvien välistä.

Viimeaikoina olen aika huolella pommittanut parin selän penkkoja ja pakkoja, näin olen löytänyt hyviä syöttiparvia ja jopa lauttoja.

Päivän tarkoitus oli vain ajella parvelta toiselle (jos ovat samoilla paikoilla).

Ja taktiikka palkitsi samantien.
Muutamien syöttiparvien piirryttyä näytölle rääkäisi räikkä komeasti ja pullea lohi hyppi veneen takana. Lopulta aika kesysti sain haavittua 64cm / 3400gr järvilohen. Samaan aikaan myös toisen puolen uloin pakitteli melko vaisusti, mutta reilusti. Pikaiseen irroitukseen veneen viereen saapui 55-60cm järvitaimen. Eipä ole taimenia vähään aikaan näkynytkään, liekö tuulinen keli nostattanut taimenta pintaan.

Eikä siinä vielä kaikki, kun taimen oli vapautettu tämähti takilan alimpaan ~60cm järvilohi joka esitti komeat hyppyshowt plaanareiden välissä. Tämäkin kala sai vapauden, sovittiin treffit uudestaan, kun kokoa löytyy 80cm. :)

Metsäyhtiöt on ilmeisesti lopettaneet uitot Saimaalla, en ainakaan ole yhtään tukkilauttaa bongannut. Tilalle on ilmestynyt tämän kaltaisia katiskoja.

Raju oli aloitus. Ruokakala oli veneessä ja paikoilla ei ilmeisemmin ollut isompaa kalaa, joten lähdin harrastamaan seikkailua vähän sinne ja tänne. Parvia löytyi vähän sieltä - täältä, kuitenkaan mittakaloja en onnistunut havannoimaan. Loppupäivän saldoksi jäi muutama alamitan vapautus.

Kolmen aikoihin länsituuli voimistui sellaisiin lukemiin, että oli pakko kelailla pyynnit ylös. Siirtymä rantaan hirveässä aallokossa kesti ennätyskauan, turvallisuus ennenkaikkea.

Sellainen keikka, tapahtumia oli mukavasti ja ruokakalakin nousi. Seuraava isku on huomenna ja kohteena se isompi. ;)

Saldoa:
Vesillä 9h
64cm 3400gr
2 ~60cm cr
Vesi: ALLE 10c (9,5)
Bensaa: 15l

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi.