4.10. Saimaa

Eipä sitä viimeistä viikkoa malttanut töissä olla. Hirveät määrät tunteja sisään ja vähän reilummat vapaat liitettynä lomaan alkoivat. Nyt olisikin aikaa temmeltää Saimaalla 15.11. asti. :)

Lievä matalapaineen alue on pyörinyt suomen ympärillä koko alkuviikon ajan. Tämä on pudottanut paineet melkoisen alas joten suuria odotuksia ei kalojen suhteen ollut.

Luiskalle saavuin jo vähän turhan aikaisin, kuudelta oli vielä niin pimeää ettei ollut mitään järkeä lähteä vesille. Viimehetken huppumuutoksien jälkeen keli valostui sen verran, että uskalsin suunnata vesille.

Minkäälaista reittisuunnitelmaa tai uistelukuviota en ollut päivälle tehnyt, joten aloitin vedon heti luiskan edustalta. Siitä sitten suuntasin aluelle, josta pari keikkaa sitten sain mittoja. Keli oli tuhnuinen ja tuulta oli etelän suunnasta 4-6ms. Hyvä keli siis muutoin, matalapaine vaan vaivasi.

Plaaneripainotuksilla haravoin 2-8m kerrokset ja takiloilla siitä pari metriä alaspäin. Mukavia tiukkoja muikkuparvia löysin aika-ajoin, mutta eipä räikät pärisseet.

Aamupäivän ainut lohitapahtuma oli n. 55cm takilakala.

Iltapäivällä lähdin pyörimään vähän matkauistelua, ei oikeastaan ollut mitään tiettyä kohdetta. Patilta toiselle vaan. Eipä tuottanut sekään taktiikka toivottua tulosta. Iltapäivän ainut tapahtuma oli taas n. 55cm lohen vapautus takilasta.

Toisaalta tosi hyvä homma, että tuota pientä tumppia on taas alueella. Pari kuukautta oli sellaista, ettei minkäänlaisia lohikontakteja ollut. Tästä on hyvä lähteä parantamaan.

Reissun kruunasi keskustelu luiskalla, jossa toinen kehui et hyvin tulee mittaa, nytkin pari +50. Toivottavasti lakiin tai lupaan kirjataisiin mahdollisimman nopeasti 60cm lohikalan alamitaksi.

Ilmanpaineet nyt on tän viikkoa mitä on, aion silti käydä edes yrittämässä. Ei ne lohet kotisoffalle tule!

Saldoa:
10h vesillä
15l bensaa
1005 paineet
12,5c veden lämmöt

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi.