22.10. Saimaa

Aikainen herätys ja taas mentiin.
Ennen tietoakaan auringon noususta irtaannuttiin Klasun kanssa laiturista ja aloitettiin siirtymä suunniteltuille aloituspaikoille aseena hakuvalo ja kova luottamus plotterin karttoihin.

Alustavaa suunnitelmaa jouduttiin muuttamaan Ilmatieteenlaitoksen tuuliennusteiden takia. Olisi ollut vähän turhan raakaa keliä tarjolla päivän ajaksi.

Ajoimme jonkinverran tuulen yläpuolelle ja alettiin laskemaan pyyntöjä mietoon, ehkä noin 3-4ms sivumyötäiseen. Kaiku piirteli jatkuvasti mukavia, pienehköjä parvia.
Ensimmäiset uinnit joutui virittelemään hakuvalon avulla, sen verran pimeää vielä oli. Valo-ongelmista ja puuskittaisesta tuulesta huolimatta koko paletti oli vedossa hyvissä ajoin ennen kahdeksaa.

Heti pyyntien virittelyn jälkeen taivas repesi, vettä tuli taivaan täydeltä melkein koko aamupäivän ajan. Onneksi Busterin ht-katteen pressuviritelmä antaa edes pientä tuulta suojalle. Lisäksi laitettiin vielä heatpal tulille, niin kopissa oli ihan siedettävät oltavat.

Tapahtumien osalta aamupäivä oli hiljainen, ensimmäinen kalakontakti odotutti lähes puoleenpäivään asti. Komean hyppyshown ja pienten siimasotkujen jälkeen veneessä kävi energinen 60cm / n.2800gr lohi ottamassa merkin selkäevät kylkeen.

Sitten taas pitikin hiljaista. Tuuli yltyi melko koviin lukemiin ja uintien laittaminen oli lähinnä arpapeliä. Myös pieniä siimasotkuja tuuli aiheutti.

Iltapäivään ei mahtunutkaan kummoisia tapahtumia, yksi alamittalohi ravisteltiin veneen vieressä irti ja lopetellessa yksi taimenen tumppi kävi irroituksessa.

Lopetukseen mennessä tuuli oli yltynyt tooodella reilusti, jatkuvaa löytyi 11ms ja puuskat lähentelivät 16ms. Melko raikas keli siis.

Sellainen reissu tälläkertaa, kotiin tuotavaa ei tullut mutta ensimmäinen 60cm lohi saatiin merkattua, toivottavasti saa kasvaa suureksi ja merkin löytäjä antaa infoa mistäpäin on löytynyt ja minkä kokoisena.

Nyt tuleekin lähes viikon tauko lohihommiin, sitten palataan aiheeseen uudella innolla! :)

Saldoa:
Vesillä: 10h
Vesi: 9,5
Tuulta: Lännestä
Painetta: 1015

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi.