Helpotusta irtoaviin peltikaloihin?

Pellinvedon yhteydessä pienoiseksi ongelmaksi on muodostunut suhteellisen kova kalojen irtoamisprosentti.

Raksihommissa kalan hyppyyttäminen on mukava lisä, mutta pellin ollessa kyseessä jokainen hyppy pelottaa. Pelkona on, että kala vääntää itsensä irti räpiköidessään ilmassa. Tätä on tapahtunut jo liian monta kertaa.
Tähänkin ongelmaan on kehitelty muutamia niksejä, näistä yksi lähtee kokeiluun ensi kesänä. Lisätään koukun ja pellin väliin yksi "ylimääräinen" uistinrengas joka toimii samalla nivelenä, jottei kala pääsisi vääntämään peltiä pois leuastaan.
Nyt vaan toivotaan suuria ja hyppiviä kaloja, jotta päästään testaamaan kiinni pysyvyyttä.

Toinen niksi olisi iso yksihaarakoukku, mutta asia kerrallaan...

4 kommenttia:

  1. Moro

    Jostain kumman syystä minulla on päinvastoin, rakseista irtoaa enemmän kalaa, pelleistä ei juuri koskaan? Pikku Järväriä melkein pelkästään käytän. Olisikohan minulla rakseissa liian pienet koukut? Toinen mitä olen miettinyt niin isoilla kelkoilla voisi olla raksille erinlainen vetovastus ja kala ei ehdi ottaa kunnolla?

    VastaaPoista
  2. Miullakin oli raksihommissa alkuaikoina paljon irtoamisia. Käytössäni oli Kamasanin NK62- koukku, joka on melko paksulankainen. Kun vaihdoin koukut ownerin ohutlankaisiin karkuutukset ovat vähentyneet selkeästi.

    Raksinvedossa hyvän koukun tärkeys korostuu, kun nopeus ei tartuta kalaa.

    VastaaPoista
  3. Merellä kokeiltiin kahta takarengasta mut järväri rupes roikottaa perää. Onnistunein kokeilu oli vaihtaa koukkua suuremmaksi, jopa 2/0. Jostain syystä tämä toimi. On kyllä ihan perverssin näköinen semmosella ankkurilla varustettuna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia vinkistä, pitää laittaa tämäkin kokeilulistalle.

      Poista

Kommentoi.