Kalamiehen älypuhelin.

Kännykkä kulkee mukana nykyään lähes kaikkialle, myös kalareissuille. Aiemmin on kovemmissa keleissä joutunut suojaamaan puhelimen minigrip pussilla tai muulla vastaavalla systeemillä.

Itselleni puhelimet on kulutustavaraa, milloin laite tuhoutuu milläkin tavalla. Muodikkain hajoamistapa tällä hetkellä tuntuu olevan lattialle putoaminen, näin on käynyt 3 viimeisimmälle puhelimelle.

Taas kerran puhelin löysi tiensä asfaltin pintaan ja se siitä Lumiasta. Ei auttanut kuin marssia kauppaan etsimään uutta vaihtoehtoa. Tällä kertaa päätin vaihtaa myös merkkiä. Android - puhelimet on jyllänneet markkinoilla ja päätinkin seuraavaksi kokeilla sitä käyttöjärjestelmänä. Kotonta löytyy Android-tabletti 7" näytöllä, joten käyttöjärjestelmä sinällään on jo tuttu ja helpoksi todettu. 
Ei siinä, etten olisi ollut Lumiaan tyytyväinen. Pari pikku puutetta oli vain ylitsepääsemättömiä; Lumiaan ei saanut GoPron eikä Lowrancen Wifi- softia, eikä pari paljon käyttämääni foorumia toiminut sitten millään. 

Samsung on julkaissut käyttötarkoituksiini speksien mukaan mainiosti soveltuvan puhelimen; Samsung Galaxy S4 Activen. Laite on IP67 suojattu ja pitäisi kestää vettä 1 metriin asti. Hyvästi minigripp-sulkeiset! Vaikka laite on vedenpitävä se ei kuitenkaan ole iskunkestävä, pienehköjen iskujen varalle puhelimeen laitettiin silikoonisuoja. Samalla laite pysyy paremmin paikallaan esimerkiksi veneen pöydällä.
S4 Active ja Silikoonisuoja
Alkukokemukset on myönteiset, laite on helppo käyttää ja muokattavissa omaan käyttötarkoitukseen sopivaksi. Kamera on suhteellisen hyvä. Järkkäriä en ole viitsinyt vesisateella kastella, joten nyt myös vesisateella saattanee saada julkaisukelpoisia kuvia. 

Akun keston olen kokenut suurimmaksi kompastuskiveksi nykyisissä puhelimissa, suuri näyttö ja datayhteydet rohmuavat virtaa eikä ohuisiin kuoriin suuren näytön taakse kovin montaa milliAmpeerituntia mahdu. Kuitenkin kevyehkössä käytössä akku riittää kunnioitettavat 2 täyttä päivää. Nokiat ovat saaneet yöpyä joka yö laturin perässä.
Näytön koko on vähintään riittävä.
Lowrancen GoFree Viewer toimii niinkuin pitääkin, samaten GoPron hallintasofta. Nyt kameroiden suuntaaminen on helppoa eikä kömpelöä iPadia tarvitse keikutella takatilassa kalustoa kohdistaessa. 
GoPron käyttö helpottui oleellisesti.
GoPro Appsi ja asetuksien hallinnointi.
Suurimpana plussana pidän puhelimessa sitä, että enää ei tarvitse pelätä vesisateen / kosteuden tekemiä tuhoja. Parin puhelimen kaiutinta olen onnistunut kostuttamaan käyttökelvottomaksi, toivottavasti ne ongelmat on IP67:n myötä historiaa. 

Sitä olen miettinyt paljonko puhelimet vielä voivatkaan kasvaa, 5 tuuman näyttö on jo todella järeä ilmestys. Vielä 10 vuotta sitten puhelimet vaan pieneni ja pieneni. Nyt nykytrendi on toiseen suuntaan, kohta ollaan taas palattu Nokia 2110:n kokoluokkaan. Sitähän kukaan ei enää viitsinyt kantaa taskussa, kun hittipuhelin 5110 julkaistiin. Oi niitä aikoja.

3 kommenttia:

 1. Ei se 1 metrin vedenpitävyys auta kuin rannassa:-)

  VastaaPoista
 2. Olen käynyt läpi useita virkoja tästä aiheesta mutta tyydyttävät tiedot siitä, löysin täällä on jotain, että kaikki muut blogit puuttuvat. Mene: http://www.halvathinnat.com/puhelimet/kunnostetut-puhelimet

  VastaaPoista
 3. Tämä on täydellinen blogi kaikille, jotka etsivät aiheista, kuten tämä. Se on saanut kaiken, tiedot, hyödyt ja yleiskatsaus. Täydellinen pala kirjallisesti. Hyvä työ.
  älypuhelin halpa


  puhelin verkkokauppa


  VastaaPoista

Kommentoi.