Haukea, kuhaa ja ahventa on tullut mukavasti ja niiden soveltaminen ruokapöytään on onnistunut mielestäni mainiosti. Voisin väittää, että hyvin tehty savuahven voittaa savulohen.
No hauki... Siitä en ole vielä muuta keksinyt kuin haukipullat.
Keväällä saamani lihamylly on ollut ajoittain kovassakin käytössä. Mylly on sen verran ärsyttävä puhdistaa, että mieluummin kun sen kaapista kaivaa tekee vähän suuremman määrän massaa.
Illan projekti on muuntaa 2,2kg puhdasta haukifilettä paistettavaan muotoon. Fileistä on poistettu kylkiruodot, y-ruodoille lihamylly antaa kyytiä.
Oma reseptini on melkoisen suora kopio Kalamies.com foorumilta löytyvän Haukikoiran pullareseptistä.
Karkeasti ohje menee näin/ haukifilekilo:
- paketti pekonia
- purkki Crème Bonjour Cuisine
- yksi kananmuna
- 1-2tl suolaa
Tässä tapauksessa filettä reilu 2kg joten ns tupla-annos.
Kuvina kerrottu koko projekti, aikaa palaa noin tunti:
Tarvittavat ainekset. |
Filettä myllyyn, kierros 1. |
Kerran myllättyä haukea. |
Ensimmäisen mylläyksen jälkeen kananmunat, suola ja kermat kulhoon ja suurpiirteinen sekoitus. |
Ja mössö uusiksi myllyyn. Kahdella mylläyskerralla varmistetaan ruodottomat pihvit. |
Tällä kertaa sekaan laitetaan pekonia, siivu aina silloin tällöin. Tavoitteena, että pekoni ja haukimössö loppuu samaan aikaan. |
Kaikki ainekset myllättynä. |
Varmistetaan sekoitus vatkaimella. Valmista! |
Muotoillaan ohuita pihvejä. |
Voita pannulle ja pihvit perään, pannu pitää olla kuuma. |
Kunnon väri pintaan ja ääntä kohti. Kannattaa koittaa esim "haukihampparia". Pihvi ruispalan väliin ja muut oheistarpeet maun mukaan, toimii! |
2,2kg haukea tuli 3kg taikinaa. Eli seoksen haukiprosentti on 73%, mausta sitä ei uskoisi. Osa taikinasta menee pakkaseen odottamaan n. 400gr annospusseissa (4 pihviä). |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentoi.