Laukkurin tuunausta

Scotty Mini Power Grip on osoittautunut luotettavaksi ja varmatoimiseksi laukkuriksi. Niskavilloihin on iskostunut siiman kohdat ja säädöin kuinka laukkuri asetetaan missäkin tilanteessa. Siitä syystä tahdon käyttää samaa laukkuria myös isojen kelkkojen kanssa.

Tuulisilla keleillä kalastaessa lyhyellä kiinnittelemällä varustetussa laukkurissa tulee riski, että siimat kiertyy myötätuuleen ajaessa selkänarun ympäri, tämä taas tietää ongelmia. 

Tähän olen kehitellyt mielessäni ratkaisua. Valmiita settejä tämän vaivan kitkemiseksikin on jo olemassa, mutta ihan rakentelun ilosta päätin itse askarrella omanlaiseni ratkaisun.
Askartelutarvikkeita.
Orkkis Scotty, tennismailan jännettä, kutistesukkaa, epoxi liimaa ja RST-avainrenkaita
Tarkoituksena tehdä noin 250mm jatkotapsi jäykästä, mutta taipuvasta materiaalista. Parhaiten tavoitettani tähän mennessä testaamistani materiaaleista vastasi tennismailan jänne, jonka kuumentamalla saa aika mukavasti suoraksi. Jänne tulee kiinni ripustimeen ja toinen pää avainrenkaalla laukkuriin. 

Tarvittaessa jänteeseen voi laittaa mieleisensä painoisen catherine siimapainon, jolla voidaan lisätä laukaisimen valumista. Samaten hieman alaspäin roikkuva laukkuri näyttänee tärpit herkemmin. 

Vaihtoehtoisesti voidaan kiinnittää laukkurin juuressa olevaan avainrenkaaseen päärynäpaino, joka ajaa saman asian.
Jänteet ja kutistesukat pilkottuna.
Prototyypit valmiina.
Ensiksi katkoin jänteet 300mm pätkiksi ja 3mm kutistesukan noin 20mm paloihin. Sitten jänteeseen mutkat päihin ja kutistesukka epoksin kera mutkan päälle. Kun epoksi on kunnolla kuivunut, kuumennetaan kutistesukka kasaan ja paketti on valmis. 

Rasituskokeissa nostelin 5kg punnusta, sen tapsit kesti ongelmitta. Luulisi kestävän myös nykiviä kaloja. Laukkuri varmasti laukeaa hyvissä ajoin ennen kuin siimassa on 5kg vetovastus.
Testikappaleita.
250mm pituus on vielä suuri kysymysmerkki. Jälkiviisaana todettuna olisi ehkä kannattanut aloittaa esim 500mm jatkoilla ja lyhennellä tarpeen mukaan. No tehdään sitten uusia jos osoittautuvat susiksi.

Myös muita malleja / tekniikoita saa ehdottaa.

2 kommenttia:

  1. Mistä saa rst-avainrenkaita?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. www.vaapputarvike.fi jos ei löydy sivuilta kysy suoraan Juhalta spostilla. 19mm rengas.

      Poista

Kommentoi.