Karttaa luotausdatasta.

Navico - konserni avasi Insight Genesis-palvelun Suomen alueelle jonkin aikaa sitten.
Tämä tarkoittaa sitä, että käyttäjä voi muuntaa tallentamansa kaikuluotaindatan kartaksi web-palvelun avulla.

Ensimmäiset testit on suoritettu, karttakuva on vaikuttavan näköistä. Kohta on patit ja montut oikealla kohdalla karttaa.

Ohessa muutama testikuva:
Jigipatin kartoitusta.
Lähestyessä kartan piirto on alkanut vasta, kun nopeus on tarpeeksi alhainen.
Muutaman tunnin uistelun "karttajälki".
Kartan teko on helppoa:
Laitetaan laitteesta luotaimen kuvan tallennus päälle ja tallennuskohteeksi muistikortti. Tehdään noin 3 tunnin pituisia tallennuksia, jonka jälkeen aina aloitetaan uusi tallennus. Suositeltu nopeus on n. 4-6mph. Maksiminopeudeksi järjestelmä ilmoittaa 12mph. Tämän nopeuden ylittyttyä kartan piirto loppuu.
Kun reissu on heitetty, lopetetaan tallennus ja siirretään muistikortti tietokoneeseen.

Kirjaannutaan https://insightstore.navico.com sivustolle ja ladataan Upload-ohjelmisto jolla tallennetut .sl2 - tiedostot ladataan serverille. Serverillä kartat muunnetaan katseltavaan muotoon ja ne on ladattavissa muistikortille.

Tästä lähtien tulen tallentamaan jokaisen uistelureissuni kaikudatan ja muuntamaan kartaksi. Uskon, että vuoden - pari aherruksen jälkeen käytössä on melkoisen kattava kartasto.

Yleensä tulee aina kalasteltua yksiä ja samoja penkkoja. Jos ottaisikin jokaisen päivän teemaksi, että kävisi poikkeamassa jossakin uudessa paikkaa. Näin saisin paikasta syvyystiedot kartalle ja hyvällä tuurilla löytäisin uuden ottipaikan.

Palvelu on käytössä vain sisävesillä.

Lisätietoa: https://insightstore.navico.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi.