3.7. Saimaa

Taas on viikko töissä helteessä värjötelty ja vapaa-aikaa likeni sen verran, että pääsi Saimaalle livistämään.

Perjantaina siirtymä seuran mökeille yöpymään ja siellä aseistuksen virittely valmiiksi aamua varten. Lauantaille oli luvassa aurinkoa täydeltä taivaalta, joten pelkkää kromia oli valikoimassa.

Aamulla lähtö hieman viivästyi univelkojen takia ja vasta vähän ennen kahdeksaa pääsin ensimmäisiä syöttejä virittelemään uintiin. Sijantina Petranselkä, jossa aikaisemmin en ole käynyt kuin yhden kerran. Keli oli melko haastava, pohjoisensuuntaista tuulta noin 6ms. Sivutuuleen kuitenkin syötit hampaat irvessä virittelin, vähän asenteella "paikkaillaan uinnit sitten myöhemmin". Keli kuitenkin asettui nopeasti ja jo 10 maissa alkoi olemaan jo lähes peilityyni pinta, pilvistä ei tietoakaan.

Vettä sai hörppiä vähän väliä auringonpistoksen pelko perseessä. Yleensä päiväreissulle olen varannut 4 litraa vettä, nyt mukana lähes tuplamäärä, ettei vain käy pahinta mahdollista, eli juomat loppuu.

Yhdentoista maissa löysin eräästä penkan laidalta todella massiivisia syöttikalaparvia ja päätin jäädä alueelle pyörimään loppupäiväksi.

Puolen päivän aikaan normaali syöttien tarkistus ja ihan hyvä että tarkistinkin, vain 2 syötissä oli uintia, muut tulivat suorana perässä. Uinnit kohdalleen ja penkan hankaaminen jatkui. 13 maissa takilasta 50ft tälläsi melko mukavasti ja laukaisin laukesi itsekseen, kohta jo järvilohi hyppi veneen takana. Parit pirteät syöksyt ja kala oli valmiks haavittavaksi. Juuri mitan täyttävä 60cm /2500gr järvilohi päätyi juhlapöytään.

Loppupäivän saikin vetää rauhassa, yksi todella pieni taimen löytyi syöttien vaihdossa takilasta, muita tapahtumia ei kuulunut. Alueella tuntuu aktiivista kalaa olevan ihan mukavasti, vielä kun ehtisi vain käydä.

Saldoa:
Vesillä: 12h
Bensaa: 40l
Saalis: 60cm 2500gr jlohi
Keli: poutaa, tyyntä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi.