1.8. Saimaa

Aikainen virkku kalan nappaa, vai miten sitä sanottiinkaan...? Itse ainankin tähän uskomukseen luotan ja herätyskello herätti pilviseen maanantai-aamuun 3:50. Päivän kohteena kyläniemen pohjoiset selät ja aiheena järvilohi. 5 aikaan busteri irtaantui tuulisesta mökin rannasta ja virkistävä 38km siirtymä alkoi.

Kun suur-saimaa aukesi kapeasta salmesta aallokko oli varsin vaikuttava. Oli pakko valita kiertotie, ettei tarvinut vajaaseen metriseen vasta-aaltoon hakkauttaa 10 kilometriä. Pienen viivästyksen jälkeen 6 aikohin kuitenkin pääsin laskemaan rakseja vetoon. Valitsin paikan lähinnä kelin mukaan, ei huvittanut hirveissä puuskissa viritellä uinteja.

Valinta osui myös kalastuksellisesti hyväksi. Kun viimeinen plaanerivapa oli viritelty ja aloin takiloita laittelemaan valmiiksi pakitti jo sisin plaaneri veneen taakse. Äkkiseltään tunnustellessa ei pystynyt lajimääritystä tekemään. Laskoja mutta voimakkaita tempaisuja tuntui siimassa. Taistelu oli kuitenkin harmittavan lyhyt. Hetken päästä kala tuli jo pintaan ja oikeastaan ui suoraan haaviin. No en valita - haavissa makasi uusi ennätystaimen 66cm ja 3,6kg. Hienosti alkoi päivä.

Tämän jälkeen saikin viritellä loput tavarat rauhassa. Aamukahvin keskeytti vielä jo perinteeksi muodostunut takilahauki 35ft takilasta ja uv huppuun. Ei taida reissua olla, jolloin ei moista veneen vieressä käy.

Sitten hiljenikin kokonaan, harrastin lähinnä maisema-uistelua. Kiertelin selkiä ja tutkin mihin tuuli on kalat vienyt. Muutamia ihan metkoja havaintoja tulikin asian tiimoilta tehtyä.

Kalat ei touhua haitanneet. Hauki-episodin jälkeen ei edes räjähtänyttä syöttiä ollut. No onneksi heti alussa tuli komea taimen.

Järvilohista ei olekkaan kymmeniin tunteihin ollut havaintoja Busterissa. Hyvin ovat onnistuneet veneen kiertämään, toivottavasti syksyllä alkaa homma toimimaan.
Kun 11 tuntia ilman kalakontaktia tuli täyteen kelailin pyynnöt ylös ja suuntasin kohti kesämökkiä, tarjolla oli siis 42km hyppyytystä.

Vaikeaa on lohen kanssa kesällä. Uskon, että vielä yritys palkitaan. Ehkä ei tämän vuoden helteillä, mutta joskus. :) Odotan innolla sitä, että pintavesi tippuu alle 12 asteeseen. Siihen on vaan vielä aikaa, tällä hetkellä vesi oli 22 asteista. Voipi siis monta lohetonta keikkaa olla vielä edessä.

Saldoa:
Vesillä: 14h
Bensaa: 46l

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi.