2.5. Saimaa - Kauden alotus

Pitkä talvi vihdoin ohi ja aika aloittaa uistelukausi 2010.

Reippaista tuuliennustuksista huolimatta illalla virittelin raksihuput valmiiksi ja heti aamusta suuntasin Suur-Saimaan sulille selkävesille. Tarkoituksena oli vetää taimenta eräässä varsin hyvin siihen soveltuvassa penkassa. Pienessä myötätuulessa laskin raksit vetoon. Kello oli noin 8.00, kun pyynnit olivat viritettynä.



15min vedon jälkeen ensimmäinen hauki kävi muistuttamassa, että myös tämä jalo kalalaji on virkoamassa kutupuuhistaan. Tästä 15min eteenpäin ja vähän alle 60cm taimen kävi irroituttamassa itsensä veneen vieressä. Tämä antoi uskoa paikan toimivuuteen.
Samassa tuuli oli yltynyt jo melko haastavaksi. Oikeastaan fiksua raksivauhtia oli käytännössä mahdoton vetää, vauhti vaihteli 0 kmh ja 4,5 kmh välillä jatkuvasti. Ensimmäisen raksin jäätyä pohjaan päätin lopettaa pelleilyn ja laitoin pellit vetoon. Sitten saikin melko rauhassa vedellä loppupäivän. Puolenpäivän jälkeen lopetin taimenen kalastuksen ja siirryin Ilkonselän syövereihin lohta yrittämään. Yritykseksi se jäikin. Veden lämmöt olivat n. 2.8-3 ilkolla. Taimenpaikassa 2.8-5,4c. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa heti seuraavana viikonloppuna.

Saldoa:
Uistelua 10h
Veden lämmöt 2.8-5.4
Bensaa meni: 30 litraa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi.