20.11. Saimaa

Ensilumi saapui Lappeenrantaan. Myös pakkasia ilmatieteen arvauslaitos on lupaillut siinä määrin, että kohta alkaa Saimaa jäätymään. Hieman kylmästä ennusteesta huolimatta piti lähteä rakseja Kyläniemen kulmille liottamaan.

Aamulla hämärän kaikotessa siirtymä Sarviniemen rantaan, jossa vene jo odotti laiturin kupeessa. Pikainen tapsien asentelu ja siirtymä hyytävässä tuulessa suojaisaan paikkaan lämmittelemään. Tuuli oli melko voimakasta ja tehtiin paikkavalinta lähinnä sen mukaan, ettei tarvitsisi hirveässä tuulessa keikkua. Yhdeksän jälkeen oli kalusto suunilleen kokonaan viritetty pyyntiin. Kylmyydestä johtuen toiminta oli melko hidasta, sormet palelivat melko pahasti.

Aamupäivän ainut kunnollinen tapahtuma oli 59cm pulska taimen joka viskattiin kasvamaan. Myös muutama vähän pienempi kävi veneen vierellä kääntymässä. Aamupäivän aikana kaiku ei paljoa yli 15m syvyyksiä piirrellyt.

Päätettiin pyöriä koko päivä samalla alueella, kalaa tuntui olevan kaiussa mukavasti ja tuulikaan ei paljoa häirinnyt. Iltapäivällä vapautimme toisen 59cm taimenen ja yksi hauki kävi syömässä yhden luottohupun.
Haukiepisodin jälkeen lähdettiin valumaan myötätuuleen hieman syvemmille vesille. Hieman ennen pimeän tuloa yksi pieni järvilohi vielä plaanaria nyki taaksepäin. Sen jälkeen kelailimmekin pyynnit ylös ja siirryttiin luiskalle kokoamaan tavaroita nippuun.

Kovasti näyttää sääennusteet siltä, että uistelukausi 2010 loppui tähän reissuun. Pidän kuitenkin vielä joulukuun venettä valmiudessa, jos vielä pari keikkaa pääsisi tekemään. Kunhan kauden lopetus varmistuu kirjoittelen taas pidemmän yhteenvedon kaudesta.

Reissun saldoa:
Vesillä 8h
Veden lämmöt 4,5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi.