8.11. Saimaa

Villen kanssa suunta Saimaalle.

8 Aikaan lähtö rannasta ja siirtymä samoille aluelle, joilta edellisenä reissuna saatiin hyviä tapahtumia.

Tuuli ja olosuhteet olivat puolellamme, aivan sama keli kuin edellisenä viikonloppuna. Laskimme raksit miedossa myötäisessä ja suunnattiin oletetuille ottipisteille.

Kuitenkin karu totuus paljastui oikeastaan samantien, kun alueelle saavuttiin. Parvet olivat kaikonneet. Etsimme matalasta ja syvästä, kuitenkaan mitään löytämättä. Päätettiin, ettei jäädä alueelle pyörimään vaan lähdetään etsimään syöttikalaa muualta.

Saimme kanssauistelijalta pientä vinkkiä, mistä oli aamusta tapahtumia tullut ja hiljakseltaan valuttiin kyseiselle alueelle. Kuitenkaan sieltäkään ei merkittäviä kaikuja löydetty. Oikeastaan oli aivan kuollutta, ei edes räjähtäneitä syöttejä puoleen päivään mennessä.

Iltapäivä kahden aikoihin päivän ainut lohitapahtuma, kun syöttienvaihdon yhteydessä alamittainen lohi kävi kääntymässä veneen vieressä. Muuten päivä olikin täysin mykkä.

Vedettiin kuitenkin sisukkaasti aivan pimeään asti ja neljän jälkeen alettiin vasta tavaroita keräilemään ylös. Sitten olikin siirtymä pilkkopimeässä kotilaituriin.

Nopeasti Saimaa palautti kalastajat takaisin maan pinnalle. No ei lohenuistelu saa liian helppoa ollakkaan!

Saldoa:
Vesillä: 8,5h
Bensaa: 30l
Veden lämmöt: 5,8c

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi.