Lukemista talvi-illoille

Vihdoin alkaa säätiedoitusten plussapäivien putken loppu olevaan näkyvissä.
Talvi taitaakin tulla kerta rysäyksellä ja parissa päivässä ponnaistaan 10 pakkasasteen paremmalle puolelle. Tällaisia pakkasia ei tarvitse montaa päivää pidellä, kun pikkulammet kantavat pilkkimiehen. Siihenhän ei tunnetusti tarvita kuin ohut riite. Itse olen pitänyt 5-7cm teräsjäätä turvallisena kulkea, koskaan ei ole tarvinnut uida. 

Jos talvikalastus ei ole lähellä sydäntä kannattaa käydä paikallisessa kirjastossa katselemassa mitä kalastusteoksia hyllystä löytyykään. Omasta paikalliskirjastosta löytyi melkoisen laaja skaala lajin ympärille tehtyjä teoksia. 
Vetouistelukirja 1 & 2
Ehdoton lukupaketti kokeneellekkin uistelijalle.
Ensimmäiseksi kainaloon tarttui pari varsin tunnettua teosta. Pekka Rekiön Suuri vetouistelukirja 1 ja 2. Voin varauksetta suositella teoksia kaikille, jotka ovat kiinnostuneet lajista. Vaikka kirjat ovat ylittäneet 20 vuoden iän nämä teokset kestää aikaa. 
Kaikuluotaintekniikkaa vuodelta 1993.
Nykyisten täkyraksien esi-isiä? 1994
Onhan se varsin mielenkiintoista katsella millaisilla vehkeillä silloin kalasteltiin. Nykyajan kehityksen huomioon ottaen vetouistelu on kehittynyt varsin maltillisesti. 

Mukavia lukuhetkiä!

3 kommenttia:

  1. Toi Rekiön Suuri Uistelukirja on yllättävän ajankohtanen edelleen moneltakin osin.

    VastaaPoista
  2. Itekin tuli joku aika sitten tuo setti katteltua läpi, ihan käypää juttua monin paikoin. Liekö sun blogipostaus aiheuttanut, mutta yhtäkkiä on viimeisen viikon aikana ollut pari-kolme kertaa kirjat myynnissä foorumeilla. Yllättävintä on ollut hintapyynnöt - luokkaa 150 € koko setti!! Siis ihan jees kirjat, mutta kyllä tuo hintataso on jotain aika järkyttävää 20v. ikäisistä kirjoista! Etenkin nyt, kun tietoa on myös netissä roppakaupalla ilmaiseksi! Mut eipähän se ole tyhmä joka pyytää...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On myös pistänyt silmään, että kirjoja on ollut nyt alkuvuodesta tarjolla aika mukavasti. Toivottavasti hienot teokset saavat hyvän kodin.

      Poista

Kommentoi.