9.10. Saimaa

En ole luovuttanut - vieläkään.

Edellisenä päivänä sain raportteja muutamista onnistumisista. Kuitenkin samalla raportoitiin +30 veneen olevan vesillä, joten muutamat sattumat olivat oikeastaan lähes pakollisia tällaiselle venemäärälle.

Kerrankin ilmanpaineetkin olivat sitä luokkaa, että odotukset olivat hieman tavallista korkeammalla saapuessani Sarviniemen luiskalle.

Tälle päivälle olin tehnyt jo melko selkeän reitti suunnitelman missä pyöriä. Vaikka kaloja oltiin tietyiltä aluelta saatu, ei miun hermot kestä vetää 30 veneen ja 2 trooliparin seassa, kaipaan yksityisyyttä. :)

Seitsemän aikoihin irtaannuin rannasta, keli oli melko vaikea. Tuulta löytyi varmasti yli 10ms pohjoisensuunnasta. Paukutin siirtymävauhdilla vasta-aaltoon niin ylös kuin luvilla pääsi ja sieltä myötäiseen surfaillen laskin aseet.

Melkein samantien, kun koko paketti oli vedessä pakitteli sisin plaaneri alamitan kunniaksi. Kala olisi pyrstöä puristellen ollut sen 60cm, mutta oli niin säälittävän laihassa kunnossa, että laskin kasvamaan.

Sitten alkoikin hiljaisuus. Puoleenpäivään mennessä keli oli tyyntynyt kokonaan. Alkoi jo aaltoja tulla ikävä. Määrätietoisesti kaartelin suunniteltua reittiä ilman suurempia tapahtumia. Yksi alamittainen kävi näyttäytymässä 2 aikoihin ja 6 syöttiä oltiin käyty pureskelemassa syöttejä tarkistellessa.

Ei paljoa muita tapahtumia rasvatyyneen iltapäivään mahtunutkaan. Viiden jälkeen vehkeitä ylös kelatessa vielä yhden pulskan alamitan vapautin, jolla oli tuorehko keltainen carlin-merkki selässä. Näyttää pyynnöt maistuvan niittauksenkin jälkeen. - Hyvä!

Pikainen siirtymä rantaan jossa unenpöpperössä meinasin aiheuttaa itselleni katastrofin. Luonnonluiskalta venettä nostaessa muistelin, että vavat mahtuvat olla takaräkissä, kun veneen vetää ylös. No kyllä, 6 jalkaiset mahtuivatkin olemaan, mutta 8,6 kanssa teki vähän tiukkaa, senkuin havut ja kävyt lentelivät kun Juho nykäisi veneen ylös. :D Onneksi vavat tämän koettelemuksen kestivät.

Haavoja nuoliessa ja kamoja laitellessa sain vielä jakaa herra verkottajan ilonhetkeä. - Oli saanut verkosta 1,5kg nieriän KOMEA LOHI. Voi perkele ja vielä rauhoitusaikana. Oli hermot sen verran tiukassa, että lievä avautuminen oli enemmän kuin lähellä.

Saldoa:
Uistelua 10h
Bensaa: 15l
Paineet: 1010
Pläkä - tuulta

2 kommenttia:

  1. Samanlaiset kokemukset sunnuntailta, heti kun keli tyyntyi niin kaikki tapahtumat hiljeni. Voiskos tuosta troolaajasta tehdä ilmoituksen johonkin?

    VastaaPoista
  2. Trooleista ilmoitettu 9.10 Solkein kalastuksenvalvojalle, joka tuli edellisenä päivänä jututtamaan Munaluodonselällä. Hän kertoi kyseisen troolaajan härskistä toiminnasta. Sovittiin, että soitellaan, jos näkyy - ja eiköhän heti pyhäaamuna näkynyt.Soitin kaverille, hän kertoi,että partio oli lähtenyt tapaamaan troolaajia. Lopputulosta en tiedä.

    VastaaPoista

Kommentoi.