Popi uimaan.

Vesi on rakas elementti sileäkarvaisellenoutajalle. Popin luovutus oli niin myöhään syksyllä, ettei luonnonvesiin ollut suuremmin asiaa.

Lappeenrantaan avattiin syksyllä koirauimala Elämäni Koira siellä koiran uittaminen onnistuu läpi vuoden. Onhan se erikoista viedä koiraa uimahalliin, mutta mitäpä sitä ei tekisi monipuolisten harrastusten eteen.
Nyt uimassa ollaan käyty Popin veljen, Rudin, kanssa kolme kertaa. Kahtena ensimmäisenä kertana otettiin tunnin vuoro ja uittaja joka vei pennut veteen liivit päällä. Kolmannella kerralla pojat uivat puolet 30min ajasta ilman liivejä.

30 minuutin vuoro on pennulle aika sopiva, jos koira menee itsenäisesti samantien veteen. Ensimmäisillä kerroilla varattiin tunnin vuoro, kun veteen meno ei vielä ollut itsestäänselvyys.
Liivien lenkistä kiinni ja kohti vettä.
Alusssa vähän ihmeteltiin ja kelluttiin liivien varassa.
Pikkuhiljaa alkoivat jalatkin alkoivat löytymään mukaan hommaan.
Kolmannella kerralla otettiin liivit pois ja damit käyttöön.
Pienet markkeeraukset onnistui hienost.
Veljekset palauttaa.
Mukava talviharrastus ja varmasti mahdollisuuksien mukaan tulen jatkamaan myös tulevina talvikausina. Kesällä kuitenkin keskitytään avovesiin. Tarkoituksena olisi hyödyntää kajakkia koiran uintiharrastuksen tukena. Uintihan on mitä parasta liikuntaa kasvavalle pennulle. Lihakset saavat molemminsuuntaista vastusta ilman suurempaa iskevää rasitusta. 
Uinnin jälkeen kylpytakki päälle ja unille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi.