Pientä pintatuunausta

Uisteluvarustukseltaan Yamarini alkaa mielestäni olemaan omaan käyttöön varsin mallikkaasti soveltuva. Silti jokin piru olkapäällä käskee virittelemään kaikenlaisia pikkunippeleitä.

Nuoruudessa tuunattiin mopoja sitten autoja, moottoripyöriä ja nyt viimeisimmäksi kalastusvälineitä. Tällä kertaa uhriksi joutui veneen vapaputket. Eipä vanhoissa ollut mitään vikaa, mutta vaihtelu virkistää.

Ruotsalaisen LMP:n mallistosta löytyi silmää mielyttävä vapaputkimallisto, kauaa ei tarvinut putkia kuvastossa ihailla, kun lähti tilaus vetämään.
Sininen putki ja hopea stauffi.
LMP:n mallisto on siitä mielenkiintoinen, että käyttäjä voi itse valita putket ja stauffien värit. Valikoimassa on hopea, musta, valkoinen, kulta ja sininen. Varmasti jokainen löytää näistä mieluistan ja veneeseen sopivan yhdistelmän.

Putkessa ei ole sivuttaissäätöä, mutta nerokkaalla ja yksinkertaisella kiinnitys systeemillä staufille on 4 portainen korkeussäätö. Näin ei tarvitse miettiä tarvitseeko ylä-keski vai kenties alakiinnikkeisiä vapaputkia.
Palapelin kasailua.
Ensiksi ujutetaan kiinnityspultit vapaputken toisella sivulla olevista suurista rei´istä sisään ja työnnetään pulttien kierteet näkyville toisen seinämän pienemmistä rei´istä. Sitten kierretään koko paketti kaiteeseen.
Käytännössä kiinnityspultit jäävät asennuksessa täysin näkymättömiin.
Alumiinistauffit.
Nämä eivät luista. Jo asennusvaiheessa stauffien hurja pito tuotti pieniä ongelmia putkia kohdistaessa.
Jos putki jää yhtään väärään asentoon ja stauffia on kiristetty ei putkea pysty kääntämään kaidetta naarmuttamatta.
Tiukkausta vaille. 
Kattotelineet valmiina.
Valmista...
Suomessa LMP:n putkia myy Fishinno.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi.